У Дніпрі квартира наче приманює грабіжників (Фото)

5 листопада у Дніпрі близько опівночі на 102 зателефонував мешканець одного з будинків по вулиці Щербини і повідомив, що невідомі намагаються незаконно потрапити до помешкання його сусідів. Патрульні негайно прибули на місце події та перекрили ймовірні шляхи виходу злочинців. Повідомляють у прес-службі патрульної поліції Дніпра.

Піднявшись до вказаної квартири один екіпаж виявив пошкодження вхідних дверей та замків, а на сходах маску. Поліцейські почули, як хтось сів у ліфт і почав спускатися до низу. Втім на першому поверсі чатував ще один екіпаж.

Коли двері підйомника відчинилися патрульні побачили 2 чоловіків. Ті не очікували побачити охоронців порядку і помітно занервували. Інспектори затримали їх. Під час поверхневої перевірки в одного з них виявили ювелірні вироби. Звідки вони в чоловіка – той пояснити не зміг. Також громадяни постійно плуталися у відповідях на питання «що вони роблять тут».

Поліцейські обстежили прилеглу територію і поряд із будинком виявили автомобіль Volkswagen Golf. У ньому перебував чоловік, який теж не зміг пояснити свою присутність на місці події. Під час огляду автомобіля в ньому виявили сумку з відмичками, інструментами для злому замків, 6 ймовірно коштовних каменів, обручку, ключі, які підійшли до домофону під’їзду вказаного будинку. На місце події патрульні викликали господаря квартири, в яку намагалися проникнути. Чоловік розповів, що щойно змінив вхідні замки, бо його помешкання вже втретє намагаються обікрасти.

Також інспектори викликали слідчо-оперативну групу, оскільки вказані громадяни, згідно оперативної інформації, ймовірно могли бути причетні до серії квартирних крадіжок. Їх доставили до Індустріального відділку поліції, а автомобіль на штраф майданчик.