У Дніпрі лікар сплатить штраф

Вироком Самарського районного суду Дніпра лікаря Відділкової лікарні станції Нижньодніпровськ-Вузол визнано винним у скоєнні кримінальних правопорушень. Повідомляють у прес-службі прокуратури області.

Встановлено, що на початку 2015 року вказаний лікар підписав у медичних картках трьох громадян висновок про професійну придатність без фактичного проходження ними будь-яких медичних оглядів та перевірки стану здоров’я, за що одержав неправомірну вигоду на загальну суму 4400 гривень.

До обвинуваченого також звернувся громадянин з проханням видати довідку про непрацездатність на ім’я дружини у зв’язку з отриманням останньою травми для подальшого звернення до медичних установ для реабілітації. Послуги лікаря коштували чоловікові 1100 гривень.

Крім того, підсудний отримав неправомірну вигоду у сумі 1000 доларів США від громадянина за довідку, яка дала б можливість уникнути мобілізації до Збройних сил України.

27 лютого 2015 року під час передачі частини вказаних грошових коштів зловмисника було викрито правоохоронними органами.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснювалось Дніпропетровською місцевою прокуратурою №1. Між стороною обвинувачення та підозрюваним укладено угоду про визнання винуватості. Згідно вироку суду лікарю призначено покарання у вигляді 8500 гривень штрафу.