У Дніпрі ліквідовано ще одне сміттєзвалище (фото)

У Дніпрі на вулиці Ахматової, 3 розпочали ліквідацію стихійного сміттєзвалища. Запит із проханням прибрати сміття надійшов від мешканців прилеглих будинків.

«Тут досить велике звалище, і воно нас дуже непокоїть. Діти додому шприці приносять, коли гуляють, щури завелися, сморід, дрібне сміття вітром та собаками розноситься по району. Тому ми написали звернення щодо цього звалища. Ліквідувати його самотужки нам не під силу. Ми раніше намагалися прибирати, особливо те, що скидали близько до наших будинків, але ж, здається, це марна справа – тільки вивезеш сміття, його відразу накидають знову. Зараз нас почули, і звалище приберуть», – розповів мешканець прилеглого будинку Руслан.

сміттєзвалище_Дніпро

За словами заступника директора ТОВ «Екологія-Д» Віталія Кваса, на території назбиралося близько 5 тис. кубічних метрів відходів. Щоб все прибрати, потрібно не менше тижня.

«Попередньо ми поспілкувалися із мешканцями, приберемо у першу чергу те сміття, яке назбиралося біля їхніх будинків. Далі звалище розчищатимемо поступово», – розповів детальніше Віталій Квас.

сміттєзвалище_Дніпро

Новокодацький район – один із найбільших у місті. Тут дуже багато ярів, зон загального користування, рекреаційних зон, тому тут виявляють найбільшу кількість стихійних звалищ. Торік саме з цього району вивезли понад 2,5 тисячі тонн відходів, ліквідувавши таким чином 29 смітників. Наразі саме з Новокодацького району до департаменту екологічної політики вже надійшло 7 нових повідомлень про виявлення стихійних звалищ. У подальшому їх обстежать постійні комісії з питань поводження з безхазяйними відходами, а потім сміттєзвалища будуть ліквідовані.

сміттєзвалище_Дніпро

сміттєзвалище_Дніпро