У Дніпрі можна оформити ID-паспорт не за місцем реєстрації

У Дніпрі працюють два віддалені робочі місця адміністратора ЦНАПу. Філії розташовані на вул. Воскресенській, 9 (2-й поверх, каб. 204) та вул. Старий шлях, 5 (мкр. Таромське). Вони надають усі ті послуги, які можна отримати й у Правобережному та Лівобережному відділах ЦНАПу (а їх 278): послуги у сфері реєстрації речових прав на нерухоме майно, послуги у сфері земельних відносин, у сфері реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців, реєстрації громадських формувань, будівництва тощо.

Особливий попит, як розповідає начальниця управління адміністративних послуг та дозвільних процедур департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур ДМР Олена Огієнко, має послуга оформлення паспорта громадянина України як ID-картки. Зараз через карантинні обмеження такий документ можна зробити не лише за місцем реєстрації, а й у двох філіях ЦНАПу або Лівобережному відділенні.

«У нас громадяни можуть отримати послуги з отримання закордонного паспорта та послуги з отримання паспорта громадянина України як ID-картки. Це і перше оформлення документа при досягнені 14 років, і заміна «книжки» на ID-картку. ЦНАП у Дніпрі також надає послугу ID-14: вона дозволяє отримати паспорт громадянина України як ID-картку вперше після досягнення людиною 14-річного віку з одночасним присвоєнням номера платника податків», – каже Олена Огієнко.

Віддалені робочі місця адміністратора ЦНАПу працюють з понеділка по четвер з 9:00 до 18:00 та у п’ятницю з 9:00 до 16:45 (без перерви). Більше інформації про роботу ЦНАП у Дніпрі можна знайти на офіційному сайті https://cnap.dniprorada.gov.ua/.