У Дніпрі можна побачити банкноти з 50 країн

«Експозиції «Митниця», як у нашому музеї – немає ніде в Україні. А експозиції «Валюти світу» – ніде у світі». Так прокоментував відкриття у Дніпрі експозиції «Валюти світу» перший проректор Університету митної справи та фінансів Віктор Васильович Ченцов.

Експозиція «Митниця» існує вже багато років та привертає увагу відвідувачів – іноземних гостей, абітурієнтів, студентів і представників місцевої громади. Днями в університеті відбулося урочисте відкриття нової унікальної експозиції «Валюти світу». На відкритті побував і журналіст «Вістей» і дізнавався про процес створення експозиції, її унікальність.

Головною мотивацією щодо створення експозиції є діяльність іноземних центрів на базі університету: українсько-арабський, українсько-бразильський,корейський,польський,болгарський та багато інших.

Цікаві факти про історію валют розповіла гостям кураторка експозиції Ганна Володимирівна Чечельницька. Вона зазначила, що експозиція побудована за географічним принципом розповсюдження грошових знаків і представляє валюти понад 50 країн.

Також в планах розширити експозицію у майбутньому і представити банкноти всіх країн світу.

 

Марина Положай