У Дніпрі можна побачити незвичайні аксесуари (Фото)

У Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Д. І. Яворницького  відкрито виставку «Весільний вернісаж». Проект направлений на ознайомлення всіх охочих з весільною модою останніх десятиліть Радянської епохи, а також на порівняння сучасного святкового вбрання з тодішнім. В експозиції також представлені зразки урочистих аксесуарів 19 століття.

 «Ідея створення подібного заходу до Дня святого Валентина народилася більше року тому. Перша виставка була присвячена різним предметам, які пов’язані з романтикою. Цього ж року ми вирішили перейти до весілля і акцентували увагу на аксесуарах, бо саме вони, на нашу думку, зберігаються довше і краще відображають відбиток епохи», — ділиться автор виставки та старший науковий співробітник музею Вікторія Обух.

Виставка чекатиме своїх відвідувачів до 1 квітня. Організатори наголошують, що відвідувачі зможуть не лише подивитися на аксесуари 80-х років, а й особисто стати героями Радянського весілля: після екскурсії експозицією кожна пара зможе розписатися у стилі 80-х та навіть отримати свідоцтво про шлюб зразка тих років. Така можливість надаватиметься кожної неділі в рамках проекту «Вихідні з музеєм». Першу подібну екскурсію проведуть вже 18 лютого. Зазначимо, що захід проводиться спільно з музеєм техніки «Машина часу», який також підготував сюрпризи до Дня всіх закоханих для своїх відвідувачів.

«Оскільки технічний музей «Машина часу» не може жити без колеса, ми будемо зустрічати своїх гостей кортежем з прикрашених автомобілів, що знаходяться в нашому музеї. Біля весільних автомобілів ми представимо весільні подарунки, які, на нашу думку, були найпопулярнішими в той час. Також у музеї представлено невелику колекцію весільних суконь 80-х років (у відповідності до періоду, який ми вісвітлюємо)», — розповідає директор музею «Машина часу» Михайло Прудніков.

Катерина Нічик