У Дніпрі можна побачити портрети жебраків (Фото)

У Дніпрі, в Музеї українського живопису, 21 червня стартувала виставка робіт художника Сергія Алієва-Ковики «Жебраки». На виставці представлені 33 роботи. Це – портрети людей, які волею долі опинилися на вулиці. Усі вони написані на полотні акрилом. За словами автора, на створення картин його надихнуло життя. Про це повідомляють у прес-службі міської ради.

«Жебраки – це люди, кожен зі своєю долею. Буває так, що відводимо від них очі, не помічаємо, не поважаємо. Вони поза зоною нашої уваги, сердець, комфорту. Малюючи картини, хотів показати, що ми не повинні ставитися до них зверхньо, відвертатися, адже вони – частина нас, суспільства», – сказав Сергій Алієв-Ковика під час презентації виставки.

Головний мистецтвознавець Музею українського живопису Людмила Тверська зазначила: представлені картини – це сучасний погляд на трагічні долі, які зовсім поруч із нами.

«Тема жебрацтва є всесвітньою. Вона завжди була, є і буде у душі «тонкого» художника, яким є Алієв. Через картини він передав горе жебраків, їхнє буття», – зазначила пані Тверська.