У Дніпрі можна побачити справжню зустріч з весною (фото)

У дніпровському Будинку мистецтв проходить міжнародна акварельна виставка – «Весняний розмай». Легкий «дотик» акварельних фарб – саме те, що найкраще може передати свіжість весняного бризу як пробудження після зимового сну, який здається безкінечним.

Техніка акварелі вважається найскладнішим та найбільш витонченим способом передачі настрою та характеру майстра від спостереження ним навколишнього світу.

На цьогорічній виставці до нас «завітали» художники зі Сполучених Штатів, Франції, Ізраїлю, Болгарії, Вірменії та Азербайджану. А з рідної України свої роботи представили митці з Києва, Львова, Вінниці, Кам’янського, Кропивницького, Харкова, Нікополя, Коломиї, рідного Дніпра та інших міст.

виставка_Будинок мистецтв

Одними з учасників цієї виставки стали наші відомі земляки – заслужений художник України Григорій Чернета, Михайло Кублик, автор сотні пейзажних робіт, які отримали визнання закордоном та Саміра Янушкова, всесвітня призерка акварельної виставки у США, Італії, Туреччини, Японії, Малайзії та В’єтнамі.

виставка_Будинок мистецтв

Різноманіття жанрів виконаних робіт на виставці демонструє таке ж різноманіття яскравих фарб, яке невимушено переходить у єдність форм і кольору та відображення гармонії світу, який нас оточує. На виставці представлені натюрморти, портретні та пейзажні роботи, а також фігуративні (подібні до реальності) та не фігуративні картини.

виставка_Будинок мистецтв

Акварельні фарби на виставці, багаті кольорами, відображають справжню зустріч з весною, легкою та незабутньою, як почуття, що починають зароджуватися. Кожна картина на цій виставці знаходить свій відгук у серці.

виставка_Будинок мистецтв

Виставка у Дніпровському будинку мистецтв розташована за адресою вулиця Філософська, 23. Захід можна відвідати кожного дня до 3 квітня, з 11 до 20 години. Квиток для дорослого коштуватиме 30 грн., дитячий – 10 грн.

Катерина Моторна, фото автора