У Дніпрі музей проводить незвичайний конкурс (фото, відео)

У Дніпропетровському національному історичному музеї ім. Яворницького проводять незвичайний конкурс – “Стань екскурсоводом!”. Усіх охочих запрошують записати 5-хвилинне відео про свій улюблений експонат у музеї. Відео розмістять на офіційному сайті та у соціальній мережі закладу, повідомляє “Суспільне.Дніпро”.

Вже є перші учасники. Олег Лещенов, 11 років, який цікавиться історією та мріє стати археологом. Він часто відвідує музей. Вирішив взяти участь у конкурсі екскурсоводів, бо вже має такий досвід.

«У нас дуже цікавий край. Мені було цікаво дізнатися, що було на цьому місці до цього великого міста», – каже він.

історичний музей_конкурс

8-річна Аліса Антоненко ще не має досвіду публічного виступу. Їй до конкурсу допомагають готуватися співробітники музею.

Усі охочі, і діти, і дорослі, можуть самостійно відзняти відеоролик або звернутися по допомогу до екскурсоводів.

історичний музей_конкурс

«У нас було таке у музеї: діти вчилися, вони водили екскурсії, ці екскурсії користувалися успіхом. Але, на жаль, в умовах пандемії це неможливо. Тому ми придумали такий відеоформат. Всі охочі можуть обрати експонат, який найбільше подобається, знайти про нього інформацію і записати до 5 хвилин», – співробітниця музею Світлана Івлова.

Прийом заявок на участь у конкурсі триває до 20 лютого, включно. Готові відео можна надсилати на електронну пошту музею або в соцмережах. Переможців оголосять 21 лютого, на День екскурсовода.