У Дніпрі Музей українського живопису поніс велику втрату (Фото)

У Дніпрі колектив Музею українського живопису поніс велику втрату. 20 січня 2020 року на 79-му році життя зупинилося серце однієї з найдосвідченіших фахівців у мистецтвознавчій царині – заслуженого працівника культури України, члена Національної спілки художників України, мистецтвознавиці Людмили Володимирівни Тверської. Йдеться на ФБ-сторінці дніпровського музею.

Людмила Тверська народилася 29 лютого 1940 року у місті Ростов-на-Дону (РФ), однак власне життя пов’язала з містом Дніпро. Активна фаза професійної діяльності Людмили Тверської була пов’язана з Дніпропетровським художнім музеєм. Науковий потенціал мистецтвознавиця спрямувала на дослідження та популяризацію творчості класиків мистецтва Придніпров’я (Георгій Чернявський, Михайло Кокін, Микола Родзін, Андрій Потапенко, Микола Боровський та багато інших).

З 2015 року творчий шлях Людмили Володимирівни був непоривно пов’язаний з установою культури «Музей українського живопису». Обіймаючи незмінну посаду головного мистецтвознавця, Людмила Тверська виступила блискучою авторкою усіх виставкових проектів музею, займалася активною комплектацією музейних фондів творами класиків та сучасників мистецтва Дніпровського регіону, проводила незліченну множину екскурсій, лекторіїв та консультацій з теорії та історії українського та світового мистецтва. Не полишала Людмила Володимирівна наукових досліджень. 

Людмила Тверська стояла біля витоків заснування комунального підприємства «Школа сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура». За сумлінну працю неодноразово була відзначена численими грамотами та подяками.

За порадою до досвідченого фахівця постійно зверталися музейники та галеристи, молоді митці, викладачі мистецьких закладів міста, співробітники Виставкової зали Дніпропетровської організації Національної спілки художників України.


Прощання з Людмилою Тверською відбудеться у середу, 22 січня у приміщенні Музею українського живопису.