У Дніпрі музиканти влаштували арт-терапію

Допомогти музикою тяжкохворим дітям. Троє оркестрантів Дніпровського академічного театру опери і балету заграли онкохворим дітям в обласній лікарні. Повідомляє 5 канал.

До концерту тріо підготувало спеціальний репертуар. Класичні твори чергували з дитячими. Музиканти влаштували арт-терапію у Міжнародний день онкохворої дитини, який у світі відзначають 15 лютого. Організували концерт тамтешні волонтери.

“Вона раділа, як ніколи аплодувала, хоча вона в нас дуже сором’язлива дівчинка”, – каже мати хворої на рак дитини Ольга Корсун.

“Це одна з найважливіших речей у нашому житті – діти. І мені би хотілося, аби всі вони були здорові. Коли йдеться про хворих дітей – тут навіть думати не треба”, – зазначає музикант Тетяна Каплунська.

“Артисти оперного театру давно просилися завітати на гостини до наших дітей, розповісти про музику, про композиторів, про Театр опери та балету і, звичайно, познайомити з такими прекрасними творами! Усе для того, аби підтримати їх у цій боротьбі – такій важкій, дуже болісній боротьбі за життя і здоров’я”, – розповідає волонтер Олена Володіна.