Борги за тепло: на дніпрян можуть подати до суду

Першого квітня у Дніпрі закінчився опалювальний сезон 2018-2019 років. Це обумовлено підвищенням середньодобової температури повітря. За словами керівників комунальних теплопостачальних підприємств, у цілому опалювальний сезон у місті пройшов без надзвичайних ситуацій. Якщо й були незначні аварії на теплотрасах, їх оперативно усували. Повідомляють у прес-службі міської ради.

Із припиненням подачі тепла комунальники традиційно одразу починають готуватися до наступного опалювального сезону. На кожному теплопостачальному підприємстві розробляють відповідні графіки.

«Вже зараз розпочинаємо проводити гідравлічні випробування мереж, щоб виявити й усунути «слабкі» місця. Також у рамках підготовки до наступного опалювального сезону у котельнях і теплопунктах замінюватимемо й ремонтуватимемо котли, технологічне обладнання. Плануємо повністю завершити зовнішню ізоляцію теплових мереж, щоб не було тепловтрат», – сказав директор КП «Теплоенерго».

Також керівники всіх трьох теплопостачальних підприємств Дніпра закликали абонентів розрахуватися за опалення. Зокрема, борг населення перед КП «Теплоенерго» становить понад 1 млрд грн, перед КП «Коменергосервіс» – понад 112 млн грн, перед КП «Комунжилсервіс» – майже 23 млн грн.

«Тим, хто через різні життєві обставини не може одразу погасити весь борг, пропонуємо укласти договір про реструктуризацію й сплачувати частинами. Якщо злісні неплатники не виявляють такого бажання, маємо право позиватися до суду», – додала директорка КП «Коменергосервіс» Ольга Конельська.

 

Фото: з відкритих Інтернет-джерел