У Дніпрі на нерегульованому пішохідному переході встановили світлофор (Фото)

У Дніпрі на перетині вулиць Криворізької та Переможців облаштовують новий світлофорний об’єкт. Раніше тут був нерегульований пішохідний перехід, де траплялося багато аварій. Нині тут облаштували територію, встановили огорожу та оцинковані опори, поклали тактильну плитку, занизили бордюр, повісили 6 світлофорів для транспорту та 4 пішохідні. Поки всі вони працюють у тестовому режимі. Повідомляють у Дніпровській міській раді.

«Будівництво було розпочато місяць тому, завершити усе плануємо за два тижні. Об’єкт уже майже готовий, залишилося повісити декілька дорожніх знаків та провести пусконалагоджувальні роботи. Після перевірок комісії та поліції світлофори введуть в експлуатацію. Особливістю цього об’єкта є те, що для машин, які виїжджають з вулиці Переможців, передбачено детектор транспорту, що значно знизить затори та виникнення аварійних ситуацій», – розповів виконувач обов’язків директора КП «Дніпродорсервіс» Дмитро Герасимов.


Тепер рух на перетині вулиць Криворізької та Переможців регулюватимуть десять світлофорів. Для пішоходів вони обладнані кнопками перемикання режиму.

«У цьому місці я переходжу дорогу щодня, коли йду на роботу. До того, як встановили світлофор, завжди покладався на свої органи чуття, тобто уважно дивився в усі боки, бо машини тут не звикли навіть призупинятися. Дуже добре насамперед для безпеки людей, що тут встановили світлофори. Ще й кнопки з викликом зеленого світла є – це додаткові привілеї», – розповів мешканець району Ілля.

Дніпрянка Олена також часто переходить дорогу саме у цьому місці по вулиці Криворізькій. Жінка каже, що ця ділянка дороги дуже небезпечна: «Тут був пішохідний перехід, але автомобілів це не зупиняло. Переходити тут було дуже небезпечно, машини буквально летіли. Часто траплялися аварії».
Подивитися, як просуваються справи, прийшов голова будинкового комітету «Криворізький» Олександр Крамаренко.