У Дніпрі вводять нові заборони

У Дніпрі 31 березня спеціальна комісія з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня ухвалила низку важливих рішень щодо запобігання розповсюдженню коронавірусу у місті, а також комфортного перебігу загальнодержавного карантину для всіх містян. Повідомляють у прес-службі Дніпровсьої міської ради.

Із 9-ї ранку 3-го квітня усі парки, сквери, зелені зони та пляжі будуть закриті для відвідування. Їхню територію огородять спеціальними стрічками, а на входах встановлять застережні інформаційні стенди або оголошення. Усі міські зони рекреації патрулюватимуть представники поліції, Національної гвардії України та «Муніципальної варти».

Подписаться на наш Telegram-канал можно здесь t.me/vestidpua

Також спеціальна комісія заборонила проведення занадто шумних ремонтів у багатоквартирних будинках. Винятком можуть бути лише новобудови, в яких заселена менш ніж половина квартир. Скаржитися на недотримання цієї заборони громадяни можуть до міської інспекції з питань благоустрою.

Разом з тим, біля контрольно-пропускних пунктів на в’їздах у місто, де водіям і пасажирам автівок вимірюють температуру, нанесуть спеціальну дорожню розмітку та встановлять відповідні знаки. Крім цього, під час несення варти на службових авто правоохоронці, працівники ДСНС і «Муніципальної варти» через гучномовці транслюватимуть повідомлення про правила поведінки містян під час карантину та способи запобігання зараженню коронавірусом.

Як відомо, порушникам правил карантину загрожує штраф від 17 тис. грн.