У Дніпрі на подіум вийшли роботи (Фото)

Вихідними днями у Дніпрі в парку ім. Тараса Шевченка відбулося відкриття масштабного техно-фестивалю BestRoboFest. Космічні костюми, щасливі діти, цікаві інсталяції для фото – свято видалося цікавим та корисним

Організатор дводенного інноваційного дійства – «Асоціація Ноосфера». Ця громадська організація створена стимулювати наукові відкриття та пожвавити інтерес дітей та дорослих до космосу, робототехніки, інженерних стартапів тощо.

BestRoboFest – один із наймасштабніших фестивалів, який уже четвертий рік поспіль об’єднує дніпрян та радує їх цікавою програмою. Цьогоріч у рамках свята провели конкурс дитячих робо­костюмів. Малеча презентувала свої космічні наряди на подіумі.

«Вісті» поспілкувалися з координатором даного конкурсу Ольгою Будім: «У рамках фестивалю конкурс костюмів роботів проводиться вперше. Зареєстровано більше 30 учасників. Конкурс поділяється на три вікові категорії: 3-6 років, 7-10 та 11-14 років. З кожної категорії журі обирає по три переможці. Їх оцінюватимуть за сімома критеріями. Головне правило змагань: костюм – це виключно саморобна робота учасника. Переможцям – сертифікати на навчання у медіастудії, абонементи від модельного агентства, подарунки від дитячого супермаркету та спеціальний приз – фотосесія».

За словами Ольги Будім, головна мета конкурсу – популяризація робототехніки, інновацій, мистецтва та бажання у дітей навчатися, творити й розвиватися. На фестивалі BestRoboFest маленькі дизайнери, художники та фантазери демонст­рували свої вміння та пізнали чимало нового. Загалом змагання з роботехніки, виставки технічних новинок, саморобних машин, космічна експозиція, науково-пізнавальні шоу, битва роботів-сумоїстів, воркшопи, зони для малювання, читацький куточок, чисельні майстер-класи, тематичні фотозони, фудкорт –  все це дуже зацікавило маленьких та дорослих гостей фестивалю.

Маргарита Сопільняк, фото автора