У Дніпрі на житловому масиві побудували унікальний дитячий майданчик (фото)

У Дніпрі на житловому масиві Сокіл побудували навчальний дитячий майданчик Sokil Kids Track. Тут малеча може знайомитися з правилами дорожнього руху у формі гри: є розмітка та знаки. Майданчик має спеціальне покриття, аби діти могли безпечно кататися на роликах, велосипедах, скейтах і самокатах.

дитячий майданчик_Дніпро

«Наш житловий масив дуже рельєфний, з великими перепадами. Дітям тут просто ніде було кататися на велосипедах, роликах і так далі. Єдине місце, де вони могли це робити раніше, – біля одного з супермаркетів на масиві. Але ж там їздять автівки, і це небезпечно. Тож ми з місцевими мешканцями вирішили зробити такий ігровий майданчик для нашої малечі», – розповідає авторка проєкту Юлія Черечеча.

дитячий майданчик_Дніпро

Реалізація проєкту стала можлива завдяки програмі «Бюджет участі». У 2019 році місцеві мешканці подали ініціативу на голосування, а вже у вересні 2020-го майданчик було побудовано.

дитячий майданчик_Дніпро

За цей проєкт проголосувало майже 3 тис. містян. Він досить складний. Такий майданчик у нашому місті з’явився вперше. Авторка проєкту – Юлія, одна з найактивніших, адже 11 її проєктів уже стали переможцями.

дитячий майданчик_Дніпро

Зараз 152 ініціативи «Бюджету участі» на реалізації на загальну суму 48 млн грн.

дитячий майданчик_Дніпро