У Дніпрі надають комплексні послуги при народженні дитини

Дніпро – одне із перших міст в Україні, де реалізовується сервіс «єМалятко». Батькам надають низку послуг: від реєстрації народження дитини до отримання державної допомоги.

Скористатися сервісом «єМалятко» можна у пологовому будинку. Також звернутися до центру надання адміністративних послуг, доки дитині не сповнився місяць. Після цього терміну – до відділу державної реєстрації актів цивільного стану. Сервіс також доступний онлайн – через сайт Міністерства соціальної політики України e-services.msp.gov.ua. Якщо жінці не потрібна допомога, то зареєструвати дитину вона може самостійно через портал «Дія».

Піклується держава і про вагітних: надається трохи більше 8 тис. грн на кожну жінку, яка звертається до закладів охорони здоров’я, аби народити дитину.

Також Міністерство соцполітики надає бебі-бокси, до яких належать 35 позицій речей, необхідних у перші тижні життя дитини. Наразі у першому та другому пологових стаціонарах Дніпра загалом понад 400 таких наборів.

Молоді батьки, які не отримали «пакунок малюка» у пологовому будинку, можуть зробити це в управлінні соціального захисту протягом 30 днів від народження дитини або ж отримати грошову компенсацію. Для цього потрібно надати заяву, свідоцтво про народження дитини, копію паспорта отримувача (одного з батьків), заяву з банку про відкриття рахунку та довідку з пологового будинку, що «пакунок малюка» не було видано.

Наразі розмір державної допомоги при народженні дитини становить 41 280 гривень. Право на її призначення зберігається, якщо звернення надійшло не пізніше ніж 12 місяців від дня народження дитини.