У Дніпрі нагородили переможців Всеукраїнського літературно-мистецького конкурсу

Талановиті хлопці та дівчата отримали ногороди Восьмого всеукраїнського конкурсу ім.Івана та Марусі Гнип на сторінках щомісячника «Бористен». Конкурс проводиться щорічно у Дніпрі. Його мета – пошук талановитих та патріотичних юнаків і дівчат, котрі захоплюються або професійно працюють в царині культури, літератури, образотворчого мистецтва та музики. Головна умова у виборі лауреатів та дипломантів не тільки унікальні та цікаві номери та твори, а також їх наповненість національним та патріотичним змістом, спрямованість на пропаганду української культури і самобутності.

«Дуже важливо, що сьогодні молодь реалізовує себе у різних видах мистецтв», – розповідає голова журі конкурсу Фідель Сухоніс. – У восьмий раз віншували переможців щорічного конкурсу творчої молоді Івана та Марусі Гнип. Тобто щороку світ дізнається про талановитих хлопців та дівчат, які одного дня можуть прославити Україну далеко за її межами. Особливістю цьогорічного конкурсу стала номінація “Патріотична соціально-культурна діяльність”. Діти 46-ої школи Дніпра разом зі своїми педагогами та батьками реально допомагали і допомагають бійцям АТО. Дуже приємно було бачити Поліну Бабенко, котра як президент шкільної “Верховної Ради” отримувала диплом-лауреата. Адже ця дівчинка, по-суті дитина, сповна зрозуміла як це страшно війна і що таке мати власну державу».

Цього року переможців багато і кожен з них гідний у майбутньому представляти Україну на світовому рівні. У номінації «Патріотична соціально-культурна діяльність» лауреатом визнано волонтерський центр “Турбота й милосердя” дитячого шкільного парламенту комунального закладу освіти “Середня загальноосвітня школа №46” Дніпровської міської ради за волонтерську допомогу бійцям Дніпропетровського військового шпиталю та адресну допомогу бійцям 93 ОМБр, 25 ОПДбр в зоні АТО.

Дипломантом оголошено літературну студію “Контур” Херсонської обласної бібліотеки для дітей імені Дніпрової Чайки за цикл заходів присвячених морально-психологічній підтримці воїнів АТО .

У номінації «Образотворче мистецтво» лауреатом визнано Олену Капшукову за цикл робіт у жанрі графіки і живопису «Рефлексія часу» та «Маніпуляції». Дипломантом у цій номінації став Артем Восьмерик за популяризацію петриківського розпису в молодіжному середовищі.

В номінації «Літературне мистецтво» диплом лауреата здобула поетеса Владислава Даценко за цикл авторських віршів з патріотичної тематики. Дипломантом у цій номінації визнано Віталія Кірінчука за самобутні літературні твори.

В номінації «Танцювальне мистецтво» відзнаку лауреата здобув дует «Кодацький спас» у складі Володимира Кропівного та Олега Ільїна за популяризацію українського народного танцювального мистецтва. Дипломантом у цій номінації став Володимир Петухов за наповнення народними українськими мотивами сучасних молодіжних танців.

В номінації « Вокальне мистецтво» переможцем визнано дует «Січеславські вечорниці» у складі Ольги Ярошенко та Івана Леонова за популяризацію сучасної української молодіжної пісні. Дипломантом у цьому виді творчого змагання стала Катерина Махно за самобутнє виконання патріотичної пісні про Україну.

В номінації «Інструментальне мистецтво» лауреатом визнано Вікторію Чедаєву за віртуозне виконання класичних українських музичних творів. Дипломантом у цій номінації стала Вікторія Салаутіна за популяризацію музичної творчості дружнього грузинського народу.

Нагородження завершилось вітальним словом організаторів конкурса та яскравим концертом.

Мирослава Борхес

Залишити відповідь