У Дніпрі нагородили сміливого залізничника

У Дніпрі керівництво Придніпровської залізниці заохотило електромеханіка дільниці СЦБ дистанції сигналізації та зв’язку Нижньодніпровськ-Вузол Володимира Туза, який затримав і передав поліції вандала, що нищив залізничне майно.

Подія ця трапилася у жовтні. Володимир Туз повертався додому після робочого дня, коли помітив на станції Новомосковськ (Дніпропетровська область) двох осіб, які жбурляли каміння в світлофор. У результаті було пошкоджено зовнішню лінзу та світлофільтр сигнального пристрою, зазначають у прес-службі заліниці.

Добре розуміючи небезпечні наслідки хуліганських дій, Володимир Туз повідомив про вандалів на станції своє керівництво і воєнізовану охорону і почав переслідувати зловмисників. Чоловікові вдалося затримати одного із втікачів та передати його працівникам поліції, що прибули на виклик.

Рішучі дії залізничника допомогли зберегти дороговартісне залізничне обладнання, яке забезпечує безпеку руху поїздів, та притягнути до відповідальності одного із залізничних вандалів, зухвала діяльність яких укупі з розкрадачами залізничного майна та вантажів уже стала серйозною проблемою для галузі.