У Дніпрі нагородили юних баяністів та акордеоністів 

У Дніпрі завершився Х Міжнародний фестиваль-конкурс юних баяністів та акордеоністів  ім. М. Різоля. Нагородження переможців та гала-концерт відбулися у Дніпропетровській філармонії ім. Л. Когана. Фестиваль-конкурс цьогоріч набув статусу «міжнародний». Повідомляють у прес-службі міської ради.

Закриття фестивалю зібрало повну залу глядачів. За словами начальника управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євгена Хорошилова, це свідчить про те, що захід удався.

«Місто пишається своїм земляком – Миколою Івановичем Різолем, який фактично є родоначальником баянної школи в Україні. Конкурс на його честь масштабується і розширюється. Цього року він вже міжнародний завдяки гостям із Білорусі. Наступного року чекаємо на ще більшу кількість учасників», – сказав посадовець.

Одна із переможниць конкурсу Єлизавета Бурачонок уже четвертий рік займається у дніпровській музичній школі № 4. Вона бере участь у ньому вдруге.  «Цей конкурс дивовижний. Тут знайшла собі друзів. Панувала весела та дружня атмосфера. Приємно, що мою гру на акордеоні оцінили члени журі. Готуватимуся до наступного конкурсу», – розповіла дівчина.

14-річний Роман Сапунцов – переможець  у старшій віковій категорії, приїхав на конкурс із Черкас. У своєму місті хлопець закінчує музичну школу. «Ці три дні фестивалю були чудовими. Дякую Дніпру за гостинність. Організація конкурсу – на найвищому рівні.  Мене переповнюють емоції. За можливості обов’язково ще приїду на цей конкурс», – каже хлопець.

Довідка

Х Міжнародний фестиваль-конкурс юних баяністів та акордеоністів ім.   Миколи Різоля проходив у Дніпрі 29-31 березня. Фестиваль-конкурс було започатковано за життя нашого видатного земляка, патріарха баянного мистецтва, віртуозного виконавця, композитора, талановитого аранжувальника українських народних пісень та танців Миколи Івановича Різоля.

Цього року у конкурсі взяли участь понад 500 учасників із різних куточків України та з Республіки Білорусь. Також уперше в рамках фестивалю відбувся концерт І сезону проекту DNEPR-ACCO-BEST. У ньому взяв участь оркестр акордеоністів Національної музичної академії України ім. П. І. Чайковського GRAND ACCORDEON під керівництвом народної артистки України Євгенії Черказової (Київ).