У Дніпрі – нова заборона

У Дніпрі заборонили білити вапном декоративні дерева та елементи благоустрою. Відповідне розпорядження підписав міський голова Борис Філатов. Повідомляють у прес-службі міської ради.

«Комунальним підприємствам та комунальним закладам Дніпровської міської ради заборонити білити вапном декоративні дерева і малі архітектурні форми», – йдеться у розпорядженні.

Таке рішення ухвалили з посиланням на Правила утримання зелених насаджень у населених пунктах України. Відповідну заборону містить п. 9.1.17 цього документа. За виконанням рішення на території Дніпра стежитимуть інспекція з питань благоустрою Дніпровської міської ради та комунальне підприємство «Управління контролю за благоустроєм міста».

Водночас фахівці кажуть, що побілка дерев, особливо декоративних, не є необхідністю і навіть може зашкодити рослинам.

Нагадаємо, що в рамках безстрокової акції «Дніпро – простір чистоти», яку оголосив Борис Філатов, цієї суботи, 21 квітня, у місті проведуть перші масштабні суботники.

Учасники акції не білитимуть дерева та бордюри вапном. Натомість вони висаджуватимуть кущі, засіватимуть травою газони, фарбуватимуть лавочки та паркани й прибиратимуть сміття з вулиць.