У Дніпрі об’єднали захоплюючий квест та пробіг ретроавтомобілів (фото)

18 квітня у Дніпрі, на Фестивальному причалі відбувся автопробіг-квест по локаціях мініскульптур, які були створені в рамках мистецького проекту «Відчуй Дніпро».

Культурні мініпам’ятки та ретроавтомобілі. Як їх можна поєднати? Михайло Прудніков, творець Технічного музею Дніпра “Машини часу» і Карен Агаджанян, організатор проекту «Відчуй Дніпро» з упевненістю відповідають – так, можна.

автопробіг-квест_Дніпро

Одним із приводів для квесту став Міжнародний день історичних місць і пам’ятників. Уперше ця дата була встановлена Асамблеєю Міжнародної ради з питань охорони пам’ятників і визначних пам’яток в 1983 році. Мета цього дня – привернути увагу людей до історичних пам’яток їхньої батьківщини та розвиток поваги й бережливого ставлення до культурної спадщини.

автопробіг-квест_Дніпро

«Наше місто розвивається, – коментує Михайло Прудніков. – Нові цікаві проекти втілюються у життя. Я вирішив познайомити зі скульптурами власників ретро-авто та створити квест. У колекціонерів є машини і вони не знають, куди поїхати навесні. Найстаріша тут машина-учасниця – 50-х років. Вікове ж обмеження машини для цього пробігу – від 35 років. Усього в пробігу беруть участь 30 автомобілів».

автопробіг-квест_Дніпро

«Ми створили дуже багато цікавих сюрпризів для наших учасників. – додає Карен Агаджанян. – Наприклад, якщо вони зайдуть на сайт проекту їх чекає гумористичний напис «Друзі, грайте чесно! Шукайте інформацію в інших ресурсах». А в Інтернеті дуже мало відомостей про ці міні-скульптурки! Також ми підготували креативні подарунки для кожного власника ретроавтомобілів».

На питання, чому Карен погодився на створення квесту по скульптурам, він відповів, що автопробіг для нього – однозначно щось круте. «Я дуже активна людина і завжди відкритий таким неабияким ідеям, як створення цього квесту. Хочу звернутися до дніпрян: якщо в когось є ідеї щодо створення нових скульптур – пишіть. Дуже багато ідей виявляються цікавими для нас. Якщо це щось ціннісне та пов’язано з культурою Дніпра, ми обов’язково втілимо це у життя».

автопробіг-квест_Дніпро

Перед початком старту відчувалося легке напруження серед учасників. Деякі з них – з інших міст. «Серед емоцій домінує відчуття тривожності, – зізнався власник легендарного ВАЗ 2100 «Копієчки», Олександр Бажан. – Ми з сім’єю – із Запоріжжя. Дніпро знаємо не дуже. Але, незважаючи на це, сподіваємося на призове місце. По-перше, все, що організовує Михайло Прудников – завжди цікаве. По-друге, ми – справжня дружня команда».

автопробіг-квест_Дніпро

Нагородження переможців відбулося в Музеї «Машини часу» о 14 годині. Учасників судили за якістю виконаних завдань, враховуючи час і техніку виконання. У квесті було безліч номінацій, серед яких: учасник-автомобіль з іншого міста, учасник-авто дального пробігу, і жіночий екіпаж-учасник.

автопробіг-квест_Дніпро

Третє місце посягли: В. Шевченко з автомобілем ЗАЗ 968, Ю. Кривченко з ЛУАЗ 1979-го року та Я. Кисленко, володар автомобіля Москвіч 408. Друге місце дісталося М. Таусу з машиною ГАЗ-24. А урочистим переможцем цього цікавого заходу став В. Панкратов, власник Мерседес-Бенц 280S. Усі призери – мешканці Дніпра. Задоволення від квесту отримав кожен учасник.

автопробіг-квест_Дніпро

Серед обмежень карантину ретроавто-квест – краща розвага, яка здатна подарувати заряд хорошого настрою й безліч свіжих вражень. У поєднанні з креативним проектом «Відчуй Дніпро» пробіг подарував просто неймовірне поєднання адреналіну, інтриги та знайомства з культурою нашого рідного міста.

Автор Катерина Моторна