У Дніпрі оголосили цікавий конкурс

5 червня у Дніпрі стартує конкурс «Пісні ProDnipro». Пісень про Дніпро нині дуже мало. Крім цього, в міста фактично немає гімну. Про це повідомив начальник управління культури департаменту гуманітарної політики Дніпровської міської ради Євген Хорошилов.

«Рух у цьому напрямку дуже важливий. Це – зміцнення позитивного іміджу Дніпра в Україні, Європі та світі, а також підвищення його туристичного потенціалу. Саме тому й народилася ідея проведення конкурсу, ініціатором якого виступила Художня рада при міському голові», – зазначив Євген Хорошилов.

Конкурсні роботи прийматимуть до 29 серпня. Надіслати їх можна поштою за адресою: м. Дніпро, просп. Д. Яворницького, 75-А, каб. 506 (Дніпровська міська рада, управління культури) або електронним листом на адресу: pisniprodnipro@gmail.com.

Крім цього, подати заявку можна на сайті конкурсу pisniprodnipro.dp.ua, який запрацює з 15 червня. Жанр, тривалість композицій та вік учасників необмежені. Після закінчення прийому робіт їх розглядатиме професійне журі, до складу якого увійдуть відомі музиканти та культурні діячі міста та України. Очолить журі Юрій Новіков, ректор Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки.

«Нам необхідно знайти шедевр, пісню, яку підхоплять усі. Тобто, це має бути хіт. І неважливо, подобається вона журі чи ні. Якщо народ співатиме й пританцьовуватиме, то це буде переможець. Я думаю, що коли ми визначимося з фіналістами, додамо у голосування фокус-групу», – зазначила член журі Ольга Владимирова.

Призовий фонд конкурсу – 50 тисяч гривень. Його на розсуд журі розподілять між найкращими роботами.

«Головна нагорода для автора-переможця – це стати знаменитим у місті. Гроші, звісно, потрібні для підтримки, але нагородою повинні стати всенародна любов, шана та повага. Всім учасникам я бажаю отримати задоволення від участі, а нам – не помилитися з вибором», – сказав член журі конкурсу, диригент та художній керівник оркестру «Времена года» Дмитро Логвин.

Переможця планують обрати до Дня міста, щоб на день народження Дніпро мав новий гімн.