У Дніпрі перевіряють дотримання карантинних норм

У зв’язку з переходом Дніпра до помаранчевої зони карантину у місті запроваджені додаткові обмеження. Таке рішення спеціальної комісії з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації природного характеру місцевого рівня. Для контролю за дотриманням оновлених карантинних норм у Дніпрі створені і вже працюють спеціальні рейдові групи.

До складу таких груп увійшли представники поліції, муніципальної варти, департаменту транспорту, держпродспоживслужби. Посадова особа кожної служби має право складати протоколи про адміністративні порушення і накладати штраф.

Порушники карантинних обмежень притягаються до адміністративної відповідальності зі штрафними санкціями від 170 до 250 грн, а якщо відповідні порушення допустили власники, адміністрація тих чи інших громадських приміщень (споруд), то штраф сягає 17 тис. грн і більше. Зараз проводять роз’яснювальну роботу, але за «кричущі» факти порушень притягатимуть до відповідальності.

Представники «Муніципальної варти» задіяні у перевірках на дотримання карантинних обмежень у торговельних центрах, закладах громадського харчування, наданні побутових послуг як у складі спеціальних рейдових груп, так і самостійно.

За словами в. о. заступниці начальника Дніпровського міського управління ГУ Держпродспоживслужби Дніпропетровської області Наталії Горілої, з початку березня у місті їхні представники перевірили майже 600 об’єктів та склали 54 адмінпротоколи. Вона наголосила: «Особливу увагу приділяємо торговельним центрам, ринкам, автовокзалу. 24 березня у складі спільних рейдів перевірили понад 100 об’єктів. Найчастіші порушення, що фіксували, – відсутність захисних масок як у працівників, так і відвідувачів, а також антисептиків, ємностей для використаних захисних індивідуальних засобів, недотримання дистанції».

З посиленням карантинних обмежень перевірки у громадському транспорті 24 та 25 березня мали попереджувальний характер. Керівники автотранспортних підприємств провели роз’яснювальну роботу серед водіїв щодо дотримання карантинних норм. Вже з 26 березня спільно з поліцією порушників – і пасажирів, і перевізників – притягатимуть до адмінвідповідальності.