В одному із торговельних центрів Дніпра перевіряють роботодавців (Фото)

Інспекція з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради продовжує перевіряти суб’єкти господарської діяльності. Черговий захід провели 17 лютого спільно з представниками обласної податкової в одному із торговельних центрів міста. Повідомляють у прес-службі Дніпровської міської ради.

За словами начальниці інспекції Тетяни Янушкевич, перевірки проводяться відповідно до списків, наданих податковою. Вона також повідомила, що 2 лютого внесено зміни до закону України щодо зменшення відповідальності за порушення трудового законодавства. Так, якщо виявляються неоформлені особи у підприємців, які знаходяться на єдиному податку 1-3 групи, то їм виноситься попередження. Якщо упродовж року фіксується повторне порушення, то застосовуються штрафи у розмірі 141 тис. 169 грн за одного неоформленого працівника.

 

«Тобто зараз надається термін, щоб підприємці змогли довести документацію до чинних вимог. Упродовж року моніторитимемо ситуацію разом з податковою», – розповіла Тетяна Янушкевич. Паралельно із перевірками інспектори провели і роз’яснювальну роботу щодо важливості та переваг офіційного працевлаштування.

Начальниця інспекції з питань праці та зайнятості населення Дніпровської міської ради також наголосила: «Краще допускати інспекторів до перевірок. З початку року у місті зафіксовано 9 випадків недопущення. Такі підприємці підпали під штрафи у 100 мінімальних заробітних плат, а це вже 472 тис. 300 гривень».

Зі свого боку Юрій Полунін, головний державний ревізор-інспектор ГУ ДПС у Дніпропетровській області, додав: легалізація найманої праці – це соціальні гарантії у майбутньому для кожного працівника.