У Дніпрі підозрюваного у смертельній аварії триматимуть під вартою

У Дніпрі підозрюваному у смертельній ДТП на вул. Маршала Малиновського обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Повідомляють у прес-службі прокуратури Дніпропетровської області.

Дніпровським апеляційним судом задоволено апеляційну скаргу прокуратури області на ухвалу суду першої інстанції, якою підозрюваному у скоєнні смертельної ДТП обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Як повідомлялось раніше, у травні 2019 року вказаний громадянин, керуючи технічно справним автомобілем «Toyota Tundra», грубо порушив правила безпеки дорожнього руху та на вулиці Маршала Малиновського у місті Дніпрі допустив зіткнення з автомобілем «Kia Ceed», який рухався попереду у попутному напрямку. Автомобіль «Kia Ceed» продовжив рух у некерованому стані, виїхав на зустрічну смугу, де у подальшому зіткнувся з автомобілем «Peugeot 309».

У результаті дорожньо-транспортної пригоди водій автомобіля «Peugeot 309» разом з двома пасажирами, серед яких малолітня дитина, загинули. Водій «Kia Ceed» наразі перебуває у лікарні.

Водію «Toyota Tundra» повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення за ч.3 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель потерпілих). Проте ухвалою Індустріального районного суду м.Дніпропетровська йому обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту у нічний час доби.

Прокуратура не погодилась з таким рішенням суду та вимагала для чоловіка запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Дніпровський апеляційний суд підтримав позицію прокуратури області та скасував ухвалу суду першої інстанції, застосувавши до підозрюваного у смертельній ДТП запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у понад 1,9 млн. грн.

Фото: з відкритих Інтернет-джерел