У Дніпрі підписали Пакт заради молоді

Пакт заради молоді в Україні було започатковано навесні 2016 року. Мета документу – поєднати зусилля держави, бізнесу та освітніх установ для вирішення питання працевлаштування молоді аби вона не виїздила на заробітки до інших держави. До Пакту долучились 107 компаній з 15 міст України. Це як місцеві підприємці, так і компанії всеукраїнського або міжнародного рівня. У Дніпрі до Пакту долучились п’ять компаній.

В Україні ініціатива створення Пакту заради молоді з’явилась після того, як схожий документ був запроваджений в Європі у 2015 році.

«Опитання свідчать, що 68% молоді хочуть виїхати на роботу за кордон. Ця ситуація нас лякає, бо молодь – це потенціал нашої країни. Пактом передбачено створити до 2020 року мінімум 700 партнерств між бізнесом та освітнім сектором та забезпечити 50 тис. місць для стажування та прийому на роботу молодих спеціалістів по всій України», – говорить менеджер центру розвитку «КСВ» Анна Аранджій. Для того, аби молодь краще могла адаптуватись на першому місці роботи компанії-підписанти створюють спеціальні програми, які передбачають розвиток та підтримку молодих підприємців. У Дніпрі до Пакту долучились п’ять компаній. Дві ініціативи були підписані наприкінці жовтня.  Підписуючи Пакт, компанії беруть на себе зобов’язання надавати молодим людям місця для роботи після закінчення університету та місця для стажування під час навчання.

Анастасія Нефретова