У Дніпрі побували незвичайні гості з-за кордону(Фото)

Корабель на Дніпрі, трейлери, поліцейські машини супроводу – багато хто з дніпрян дивувався, зустрічаючи кортеж з литовськими прапорами. Це одна з найбільш рейтингових програм на литовському телебаченні «Національна експедиція» завітала до нашого міста. Повідомляють у  «Агентстві розвитку Дніпра».

Директора Інституту історії Дніпра Олег Репан провів литовським гостям екскурсію фортецею Кодак, де далі їх чекали козацькі розваги та гостинність мешканців Старих Кайдаків.

За ініціативою наших литовських гостей, з-поміж яких багато відомих науковців-істориків, на наступний день відбулися відвідини Старої Самарі. Це поселення особливо цікаве, бо його безперервна історія простежується з початку XVI ст., коли наші терени були частиною Великого князівства Литовського. Тут знайдені литовські монети, товарні пломби цього часу тощо.

Надзвичайну увагу гостей привернули розкопки, що зараз тривають тут. Особливо потішила їх інформація про знайдену монету литовського карбування і коментар фахівця з нумізматики, Володимира Шалобудова, про традиційну якість литовських монет, яка забезпечувала їм високий авторитет.