У Дніпрі почали боротися з автохамами (Фото)

Припаркувався не за правилами – забирай автівку зі штрафмайданчика і плати стягнення. Саме так у Дніпрі борються з автохамами. Щоденно містом на рейди виходять спеціальні інспектори та фіксують десятки порушень. Водіям неправильне паркування – влітає в копійку. В  суму входить штраф за недотримання правил дорожнього руху, послуги евакуатора та час перебування автівки на спецмайданчику. Розповідають fakty.

Наразі вулиці Дніпра патрулюють 24 інспектори з паркування. Вони мають два евакуатори, найближчим часом планують придбати ще два. Дозвіл на евакуацію машин, які неправильно припарковані, є – рішення видала міська влада. Фіксують порушення і на спеціальні натільні камери – на випадок, якщо водії захочуть мати відео-доказ порушення.

Найбільше порушень інспектори фіксують у центрі. Не дотримуватися правил – недешево, щонайменше водії сплачують 510 грн штрафу. Та ця сума не остаточна.

Працювати інспектори почали півроку тому, однак спершу автохамів просто попереджали. А ось з березня перейшли до дій. Лише за місяць евакуювали 150 автомобілів та склали понад 2 тис. адміністративних постанов про притягнення водіїв до відповідальності.