У Дніпрі податківці звернулися до великих платників податків

З 02.07.2018 функціонує централізована модель виконання дохідної частини бюджетів, за якої всі бюджеті рахунки для зарахування податків, зборів, платежів відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (МФО- 899998) в розрізі кодів класифікації доходів бюджету та бюджетів. Тобто, з 02.07.2018 змінилися та діють нові реквізити всіх бюджетних рахунків для зарахування податків, зборів, платежів.

З метою запобігання втрат бюджету Казначейством встановлено перехідний період функціонування централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів, протягом якого залишилися активними для зарахування податків, зборів, платежів, зокрема, рахунки, які відкриті на балансі Головних управлінь Казначейства в областях та м. Києві та будуть діяти до 11.09.2018 (старі рахунки).

Звертаємо увагу, що граничний термін перехідного періоду функціонування централізованої моделі виконання дохідної частини бюджетів закінчується 10.09.2018.

З 11.09.2018 кошти, які сплачуватимуться платниками на старі рахунки, не будуть зараховуватись до бюджетів, а повертатимуться платникам, як нез’ясовані надходження.

Враховуючи зазначене та вимоги статей 45 та 78 Бюджетного Кодексу України, а також постанови Кабінету Міністрів України від 16.02.2012 № 106 «Деякі питання ведення обліку податків, зборів, платежів та інших доходів бюджету», Дніпропетровське управління Офісу великих платників податків ДФС рекомендує платникам, з метою забезпечення правильності зарахування податків, зборів, платежів до державного та місцевих бюджетів, при заповненні розрахункових документів вказувати виключно нові реквізити рахунків, які відкриті на балансі центрального апарату Казначейства (МФО – 899998).

Додатково нагадуємо, Перелік рахунків розміщено на офіційному суб-порталі Офісу великих платників податків ДФС у розділі «Бюджетні рахунки» ).