У Дніпрі подружжя продавало неіснуючі товари через Інтернет

Вироком Індустріального районного суду Дніпра подружжя засуджено за скоєння злочину, передбаченого ч.2 ст.190 КК України – шахрайство, вчинене за попередньою змовою групою осіб.

Як повідомляють у прес-службі прокуратури, у листопаді 2015 року мешканець міста Дніпра, змовившись з дружиною, за допомогою мережі Інтернет вирішив шахрайським шляхом заволодіти грошовими коштами громадян. Зловмисники придбали понад 80 sim-карток операторів мобільного зв’язку, розмістили на сайті «olx» оголошення про продаж побутових товарів, яких не мали в наявності, та після виходу на зв’язок потенційного покупця переконували останнього внести на банківський рахунок передплату за товар. Сплативши грошові кошти, довірливі громадяни свої покупки так і не отримали.

Таким чином підсудним вдалося ввести в оману 11 людей на загальну суму близько 20 тисяч гривень. За вчинені злочини чоловікові призначено покарання у вигляді 3 років обмеження волі, а його дружину звільнено від відбування покарання з іспитовим строком 2 роки. Не погодившись з вказаним рішенням через м’якість, прокуратура наразі оскаржує його в Апеляційному суді.