У Дніпрі покажуть фільм про легендарного Василя Сліпака

Чи варто митцям брати зброю і йти воювати? Кохання до жінки сильніше за любов до Батьківщини? Що спонукає чоловіка міняти батьківську домівку на фронтові окопи? Відверті відповіді – у документальній стрічці «МІФ». Фільм розповідає про одного з найкращих баритонів світу Василя Сліпака, який народився у Львові, славу здобув у Парижі, а смерть знайшов у степах Донбасу. Прем’єра кіно – у Дніпрі 28 січня, встигніть зареєструватися.

«МІФ» – глибока історія про життя видатного оперного співака Василя Сліпака. Ще юнаком він вирушив зі Львова підкорювати світову сцену. Вигравши міжнародний конкурс у Франції, став солістом Паризької опери. Прожив за кордоном 19 років. Коли в Україну прийшла війна, чоловік залишив Європу і став на захист рідної землі. Загинув від кулі снайпера під час виконання бойового завдання. Прем’єра фільму у Дніпрі відбудеться за підтримки облдержадміністрації, запрошуються всі бажаючі», – розказала координатор Центру допомоги АТОвцям при ДніпроОДА Наталія Шуліка.
Міф – то скорочена форма однієї з найулюбленіших композицій Василя, арії Мефістофеля. Під цим позивним чоловік і захищав Україну.
Режисери фільму Леонід Кантер та Іван Ясній кажуть, прагнули продовжити боротьбу Василя Сліпака й донести правду про події  в Україні.
«Робота над фільмом тривала з 2016 року. Ми зібрали все архівне відео з Василем, яке тільки було. Матеріал знімали у Львові, Києві, Парижі, їздили на передову. Зустрілися з його бойовими побратимами однокласниками, друзями, учителями, колегами, артистами, композиторами, близькими. Не переказати історію Василя Сліпака, який прожив коротке, але неймовірно яскраве життя, було б злочином», – упевнений режисер Леонід Кантер.
Режисерський дует майстерно поєднав у стрічці два жанри – кіно й концерт. Дві сюжетні лінії переплетені настільки, що важко відрізнити, де вигадка, а де реальність.
Музику для фільму «МІФ» створювали знані композитори сучасності – Євген Гальперін, Роман Григорів, Ілля Разумейко та Едуард Приступа. Анімація – справа рук українського карикатуриста Юрія Журавля.
25 січня розпочнеться прем’єрний тур фільму містами України. 28 січня кіно дістанеться Дніпра. Дебютний показ – у ТРЦ Dafi IMAX о 19:00 за адресою: бульвар Зоряний, 1А. Вхід вільний – реєстрація обов’язкова.
На прем’єру кінострічки завітають режисер Леонід Кантер та героїня, доброволець Галинка Клемпоуз.
У всеукраїнському прокаті «МІФ» з’явиться з 8 лютого.