У Дніпрі поліція викрила посадовця у хабарництві (фото)

У Дніпрі поліція викрила у хабарництві в.о. керівника одного з відділів Самарської районної ради. 50 000 гривень неправомірної вигоди посадовець вимагав за видачу дозвільних документів.

25 листопада, оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області, слідчі Самарського відділу поліції за процесуального керівництва Дніпропетровської місцевої прокуратури №1 затримали в.о. керівника відділу районної у місті Дніпро ради під час отримання першої частини неправомірної вигоди – 15 000 гривень.

Дніпро_хабар

Загалом підприємець повинен був сплатити посадовій особі 50 000 гривень «винагороди за видачу дозвільних документів на розташування на території району торгівельних павільйонів та майданчиків.

Наразі в.о. керівника відділу районної ради затриманий у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Затримання проводилося на території автостоянки супермаркету.

Дніпро_хабар

Вирішується питання щодо повідомлення посадовцю про підозру за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

За таке правопорушення передбачена відповідальність – позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.