У Дніпрі – понад 800 випадків коронавірусу

У Дніпрі за минулі вихідні по медичну допомогу з ознаками гострих респіраторних вірусних інфекцій звернулися 159 осіб. Станом на 11 серпня в місті зафіксовано 807 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус, 625 осіб із цим діагнозом одужали. Вісім пацієнтів 21-ї лікарні з підозрою на COVID-19 очікують на результати обстеження. Одна людина підключена до апарату штучної вентиляції легень. Наразі маємо 262 негативні відповіді від систем ПЛР саме в 21-й інфекційній лікарні. Про це під час брифінгу 11 серпня повідомила медична директорка Дніпровського центру первинної медико-санітарної допомоги № 2 Жанна Нефьодова.

Продовжують працювати мобільні бригади з ПЛР-системою. Наразі вони здійснили 2638 виїздів та обстежили 8409 осіб. Отримано 506 позитивних результатів.

«Зараз вже середина серпня і активно йде компанія щодо профілактичних оглядів школярів. Не зволікайте та не чекайте останніх днів серпня. Зверніться вже зараз до сімейного лікаря або до педіатра, з яким було укладено декларацію. Бережіть себе і будьте здорові!», – зауважила Жанна Нефьодова.