У Дніпрі посадовці вивели “в тінь” мільйони бюджетних коштів (фото)

У Дніпрі матеріали кримінального провадження по відношенню до «великих комбінаторів» – директора КП “Гідроспоруди” Дніпровської міської ради та директора ТОВ «Мегамаркет Сервіс» вже направлені до суду.

Головним управлінням ДФС у Дніпропетровській області вже повідомлялось про хід досудового розслідування по відношенню до посадових осіб КП “Гідроспоруди” Дніпровської міської ради, які, за попередньою змовою з посадовими особами Департаменту благоустрою та інфраструктури міськради та з посадовими особами ТОВ «Мегамаркет Сервіс» на протязі 2019-2020 р.р., шляхом зловживання службовим становищем, незаконно привласнили бюджетні кошти у сумі понад 10 млн. грн.

Ці гроші були виділені Дніпровською міською радою на благоустрій міста, зокрема, на роботи по утриманню об’єктів зливної каналізації, дощоприймальних колодязів, чищенню каналізаційних колекторів та їх утриманню.

гідроспоруди_Дніпро

Алгоритм виявленого шахрайства виявився до банального простим.

По факту зазначені кошти перераховувались на розрахункові рахунки переможця тендеру ТОВ «Мегамаркет Сервіс» за послуги з очищення ливньової каналізації та колекторів.

Здавалося б, благородна справа. Але не витримує жодної критики ситуація, коли співробітники податкової міліції Дніпропетровщини (сумісно зі співробітниками Дніпропетровської обласної прокуратури та ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області) встановили, що насправді роботи чесно виконували працівники КП «Гідроспоруди», а компанію – підрядника було використано лише для виведення грошей у «тінь».

Тобто, переможець тендеру ливнівки не чистив, замість нього цю роботу за свою ж зарплату (а фактично – на безоплатній основі) виконували працівники комунальної установи.

Було складено фіктивні акти наданих послуг, які містили завідомо неправдиві відомості щодо обсягу виконаних робіт, директор комунального підприємства міськради підписав вказані офіційні документи, внаслідок чого підряднику було безпідставно перераховано 10 мільйонів гривень бюджетних коштів. У результаті такої оборудки «в тінь» було виведено близько 10 мільйонів гривень бюджетніх коштів.

посадовці_Дніпро

Деякий час фігуранти справи перебували хто під вартою, хто – під цілодобовим домашнім арештом. За цей час співробітники податкової міліції збирали доказову базу з доведення факту розкрадання коштів з місцевого бюджету. Зокрема, було проведено судову почеркознавчу експертизу та фінансово-економічну експертизу, за результатом якої встановлено економічні показники діяльності підприємства та суму збитків понад 10 млн. грн. Висновки експертиз лягли в основу обвинувального акту.

Наразі досудове розслідування вже завершено. Наприкінці квітня цього року трьом фігурантам справи оголошено підозру.