У Дніпрі посадовців підозрюють у розкраданні коштів

У Дніпрі поліція повідомила про підозру шістьом підозрюваним у викраденні 4,5 млн грн на енергозбереженні у школах та дитсадках міста. Кошти були виділені державі Європейським банком реконструкції та розвитку. На даний час вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Як встановили оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області Нацполіції спільно з колегами-правоохоронцями, до злочинної схеми причетні шість осіб – керівники та власники комерційних структур, зокрема і комунального підприємства.

Фігуранти розробили чіткий план дій, аби привласнити кошти, виділені Європейським банком реконструкції та розвитку. Кредитні кошти були призначені для запровадження енергоефективних заходів у школах та дошкільних дитячих закладах Дніпра, а саме – заміна вікон, ремонт покрівлі, утеплення фасадів, заміна теплообладнання. Однак, як з’ясували правоохоронці, роботи виконувалися по завищеній вартості, а матеріали не відповідали технічним нормам, зазначеним в тендерній документації. Внаслідок чого було привласнено понад 4,5 млн грн. Даний факт підтверджується і висновками ряду експертиз.

На підставі отриманих доказів слідчі теруправління ДБР, розташованого в м. Полтаві, повідомили організатору та п’ятьом учасниками організованої злочинної групи про підозру. Їм інкримінують вчинення кримінальних правопорушень із кваліфікуючою ознакою – у складі організованої злочинної групи: ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Дніпропетровська обласна прокуратура, що здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, вже звернулася із клопотанням до суду щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.