У Дніпрі працюють електронні сервіси у сфері паркування

У Дніпрі упродовж останніх двох років запроваджено низку електронних сервісів у сфері паркування. Вже встановлено 192 паркомати – найбільша в Україні кількість.

Окрім цього, сплатити за послугу паркування водії можуть через мобільні додатки «UNIP» та «Приват 24». Також нещодавно «UNIP» реалізували функцію, завдяки якій водії, що придбали абонементи на паркування, можуть користуватися ними й на зачинених парковках, тобто там, де є шлагбаум.

Для зручності користувачів працює сайт інспекції з питань контролю за паркуванням ДМР (ipkp.dniprorada.gov.ua), де є уся необхідна інформація, зокрема і мапа парковок Дніпра.

Інспекція запровадила сервіс – особистий кабінет водія. Завдяки йому власник транспортного засобу зможе отримати усю інформацію щодо порушень, зафіксованих інспекторами з паркування, а також повідомлення про штраф. Також на паперових повідомленнях про порушення є QR-код. Після його сканування у мобільному з’являється квитанція з усіма реквізитами, людині потрібно ввести тільки особисті дані та відразу сплатити штраф.

Заступник начальника відділу організації реєстраційно-екзаменаційної роботи регіонального сервісного центру МВС у Дніпропетровській області Олексій Сидоренко у свою чергу розповів про послугу «керування належним користувачем»: «Будь-який громадянин, що керує автівкою, яка йому не належить, але має доручення на користування, може стати належним користувачем. Відомості про це будуть внесені до Єдиного державного реєстру транспортних засобів. Для цього можна звернутися до сервісного центру МВС або скористатися послугою онлайн. Її можна знайти на сайті e-driver.hsc.gov.ua та на урядовому порталі kmu.gov.ua у розділі «Електронні послуги»».