У Дніпрі презентували нову сучасну спецтехніку

Автопарк спецтехніки Дніпра поповнили дев’ять нових снігоприбиральних машин німецького, американського та білоруського виробництва. Загальна вартість техніки, яка може працювати і взимку, і влітку, сягає 14,5 млн грн. 19 грудня презентацію та тест-драйв нового комунального оснащення провів заступник очільника Дніпра Михайло Лисенко.

спецтехніка

Уся техніка комбінована – вона обладнана щітками та керованими відвалами. Спеціалізовані комунальні машини працюватимуть по всьому місту. Вони здатні долати спуски та підйоми на дорогах, ефективні на бруківці та мають апарати високого тиску для миття асфальту і вакуумні насоси для чищення урн.

спецтехніка

«Всі пам’ятають ситуацію торік і на початку цього року, коли проїжджа частина була в нормальному стані, а до тротуарів залишалося багато питань. Ми закупили три тестові зразки машин німецького виробника Kärcher для прибирання виключно тротуарів. Також трактори МТЗ для прибирання внутрішньоквартальних доріг у спальних районах. Подивимося, як ця техніка покаже себе взимку», – зазначив Михайло Лисенко.

спецтехніка

За словами посадовця, якщо німецькі машини будуть ефективні, наступного року місто може докупити ще близько десяти таких. Загалом на придбання снігоприбиральної техніки цьогоріч передбачено 25 млн грн. Найближчим часом Дніпро також отримає низку машин для прибирання снігу, тротуарів і доріг всередині кварталів.

Залишити відповідь