У Дніпрі презентували нову техніку для прибирання міста (фото)

10 липня заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко презентував чотири одиниці нової комбінованої техніки, яка прибиратиме місто протягом усього року.

«Міська рада продовжує оновлювати комунальну техніку. Ці машини можуть працювати і влітку, і взимку. На них є пилосос, який можна замінювати на піско- та солерозкидач. Крім того, ми закупили спеціальне устаткування для нанесення рідких реагентів. Ними оброблятимемо спуски та мости взимку. На дорогу не будуть розкидати сіль та пісок, а розпилюватимуть реагент, який утворює шар та не дає утворитися льоду», – сказав Михайло Лисенко.

комбінована техніка

За словами посадовця, цей реагент жодним чином не впливатиме на гуму та взуття, він відповідає європейським екологічним вимогам.

комбінована техніка

Із літнього варіанту на зимовий машину можна переобладнати за півтори години. Крім того, така техніка працює на 30% тихіше, ніж та, що є в місті.

комбінована техніка

Також заступник міського голови зазначив, що машин такої якості раніше в Дніпрі не було. Одна одиниця коштує близько 9 мільйонів гривень. Техніка виготовлена в Німеччині та Хорватії і є однією з найкращих на ринку. До кінця року в мерії планують закупити ще шість схожих машин.