У Дніпрі презентували роман про легендарного лікаря (Фото)

У Дніпрі в музеї «Літературне Придніпров’я» відбулась творча зустріч з спадковим лікарем, кандидатом медичних наук, президентом Асоціації гомеопатів України, письменником Антоном Поповим, який презентує свою нову книгу – біографічний роман «Характерник», присвячений діду. Це роман про життя легендарного київського лікаря-гомеопата Дем’яна Володимировича Попова.

Гострий пригодницький сюжет роману засновано на реальних подіях від 1758 до 2000 року, в ньому вся доля родини: талант, праця, терпіння, кохання, зрада, війна, пристрасть, помста, примхи долі , збіг обставин, сімейні таємниці родини . Автор у кожному розділі переносить читача в інший час і в інше місце. Така структура роману і напружений сюжет, в якому герої розкривають таємниці і борються за життя, постійно тримають увагу читача в напрузі.

У передмові Антон Попов пише: «Роман написано за правилами жанру – проти ночі, у тій самій квартирі, де з 1937 року досі витає присутність лікаря. Там, де наприкінці життя він зауважив у щоденнику: «Мистецтво – найвищий щабель любові». Мені залишилося вчинити волю провидіння: звільнити ті події з небуття та перенести на сторінки книги. Я спокусився подекуди бути поруч зі своїми героями, уві сні та наяву. Але це також була й є правда», зазначають у прес-службі музею.

«Щастя на землі, але ключ від нього на небесах». Цією думкою письменник-лікар завершує свій біографічний роман «Характерник».