У Дніпрі презентували всеукраїнський конкурс «Авіатор-2017»

У Дніпропетровському національному університеті імені Олеся Гончара відбулася презентація відкритого всеукраїнського освітнього конкурсу «Авіатор-2017».

Конкурс реалізується з 2012 року в рамках програм, спрямованих на розвиток освіти, виявлення й підтримку талановитої молоді України.

«На сьогодні «Авіатор» є наймасштабнішим нашим проектом за напрямом «Освіта і наука». Приємно, що географія конкурсу постійно розширюється –  тепер у ньому братимуть участь не лише студенти авіаційних спеціальностей, а й взагалі всі студенти, які отримують технічну освіту та захоплюються авіацією. Так, у цьому році учасниками стануть представники більше 30 вищих навчальних закладів країни. І якщо минулого року ми мали близько 3300 заяв, то на цей раз очікується вже від 7 до 10 тисяч», – відзначили організатори.

Зокрема, Дніпропетровський національний університет імені Олеся Гончара братиме участь у конкурсі «Авіатор» тільки вдруге, а вже має свого переможця. Минулого року ним став студент кафедри систем автоматизованого управління фізико-технічного факультету Артем Смирнов. Усього до фіналу конкурсу тоді дійшло шестеро заявників з ДНУ.

Загалом, за роки проведення конкурсу сотні його переможців у якості нагороди відвідали Міжнародні авіасалони Фарнборо (Farnborough International Air Show, Велика Британія) і Ле Бурже (Paris Air Show Le Bourget, Франція). Там найталановитіші українські студенти мали змогу особисто відвідати стенди провідних компаній авіаційної галузі, ознайомитися з передовими технологіями та новинками світового авіапрому та переглянути грандіозне  авіашоу.

У новому сезоні конкурсу (з листопада 2016 по березень 2017 року) на учасників чекають п’ять відбіркових турів, які включатимуть розв’язання задач із технічних дисциплін, тестування з англійської мови, історії та теорії авіації, захист мотиваційної презентації «Авіація в моєму житті» та імпровізаційне завдання від фахівців галузі – вирішення бізнес-кейсу «Мій інвестиційний проект» на задану тему.

За підсумком конкурсу експертне журі на чолі з легендарним конструктором Дмитром Ківою визначить сотню переможців, які влітку наступного року відправляться на 52-й Міжнародний авіасалон Ле Бурже до Парижу. Окрім відвідування профільних виставок, на щасливчиків також чекає захоплююча екскурсія столицею Франції та візит до «Діснейленду».

Для участі в проекті «Авіатор-2017» студентам технічних спеціальностей необхідно до 27 листопада 2016 року зареєструватися на сайті www.kolesnikovfund.org. Перший етап конкурсу розпочнеться вже 29 листопада і проходитиме в навчальних аудиторіях ВНЗ-учасників.

Інформаційно-аналітичне агентство

ДНУ ім. О.Гончара

Залишити відповідь