У Дніпрі презентували єдиний в Україні телескопічний маніпулятор (фото)

У Дніпрі презентували сучасну машину для видалення аварійних дерев – це високопродуктивний телескопічний маніпулятор. В Європі таких авто близько десяти, а в Україні така машина – єдина. Серед її основних переваг – здатна видаляти великогабаритні дерева без залучення додаткової техніки та альпіністів. Відтепер на такі роботи у комунальників йде значно менше часу, а сам процес видалення дерев став більш безпечним.

телескопічний маніпулятор

Видалене дерево одразу потрапляє до сучасної потужної дробарки на переробку. Після усіх робіт місце проведених робіт – прибране від гілок.

телескопічний маніпулятор

Машина «Bobcat TR60.250» – високопродуктивний телескопічний маніпулятор з поворотною платформою, який здатний підіймати вантажі на висоту до 25 метрів. Оснащений виносними опорами підйомник забезпечує відмінну безпеку і стійкість під час проведення робіт.

телескопічний маніпулятор

Головний бригадир підрядної організації, яка обрізає та видаляє дерева, Роман Нюнін зазначив: «Техніка розкладається швидко, упродовж 30 секунд: виводиться стріла, фриза підноситься до гілки. Після, пересвідчившись, що захват гілки добрий, її спилюють. У кабіні оператора є екран для чіткого відстежування процесу. Ця машина застосовуватиметься передусім для спилювання найвищих і найтяжчих дерев, зокрема й тополь. Серед переваг цього телескопічного маніпулятора – можливість працювати у важкодоступних місцях, не застосовуючи кран, троси, катеринку та іншу додаткову техніку і людський ресурс».

телескопічний маніпулятор