У Дніпрі привітали художників із професійним святом

Вчора, 7 жовтня, в Будинку мистецтв відбулись урочистості з нагоди Дня художника України. Серед запрошених на захід були художники, мистецтвознавці, колекціонери, студенти фахових кафедр та шанувальники образотворчого мистецтва.

Привітав усіх присутніх зі святом заступник міського голови Олександр Шикуленко. «Дніпро пишається великою кількістю професійних художників, які працюють у місті. Їх близько 300. У місті також працюють дві художні школи, театрально-художній коледж, і День художника – це свято також і для студентів, вихованців, викладачів. Для кожного художника важливо, щоб його роботи бачили, оцінювали – чого їм щиро і бажаємо. Сьогодні вітаємо людей цієї творчої професії і висловлюємо найщиріше захоплення їхньою творчістю», – сказав Олександр Шикуленко. Він також побажав усім натхнення, щоб творча іскра завжди палала у душі і не було жодних перепон на шляху створення чудових робіт.

Під час заходу запрошеним з нагоди Дня художника були вручені подяки міського голови та грамоти департаменту гуманітарної політики міської ради за високу професійну майстерність, особистий внесок у розвиток культури рідного міста, активну участь у популяризації образотворчого мистецтва.

Окрім того, були оголошені й нагороджені цьогорічні лауреати міських іменних мистецьких премій у галузі образотворчого мистецтва. Вони отримали сертифікати та грошову винагороди у розмірі двох тисяч гривень.

Зокрема, лауреатом премії імені Федора Решетнікова (для живописців і графіків) став художник-живописець, член Національної спілки художників України В’ячеслав Юрченка.

Премію імені Вадима Сідура (для скульпторів) отримав скульптор, народний художник України, член Національної спілки художників України Володимир Небоженко.

Лауреатом премії імені Тетяни Пати (для художників та майстрів декоративно-прикладного мистецтва) визнано майстра української вишивки, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Світлану Макаренко.

За рішенням конкурсної комісії, премію імені Михайла Паніна (для художників, які здійснюють педагогічну діяльність, та мистецтвознавців) присуджено живописцю, заслуженому художнику України, викладачу-методисту Дніпропетровського театрально-художнього коледжу, члену Національної спілки художників України Григорію Чернеті та викладачу Дніпропетровської дитячої художньої школи № 2, керівнику клубу екслібрису та графіки «Кобзар» Ірині Колядіній.

«Для кожного художника, митця приємно, коли його роботи подобаються оточуючим, їх оцінюють. Звісно і мені було сьогодні приємно отримати премію. Своїм колегам бажаю міцного здоров’я, здійснення мрії, яка у кожного своя. Творчої і моральної стійкості і, звичайно, успіхів», – зазначив В’ячеслав Юрченко.

День художника України відзначається щорічно у другу неділю жовтня.

Залишити відповідь