У Дніпрі продовжують перетворювати лікувальні заклади (фото)

У Дніпрі, в амбулаторії № 3 центру первинної медико-санітарної допомоги № 9 (вул. Батумська, 13) після капітального ремонту відкрили перший поверх і вхідну групу будівлі. Там улаштували нові сходи, пандус, реконструювали ґанок, вхід і хол, а також оновили кабінети.

амбулаторія_дніпро

амбулаторія_дніпро

Серед іншого, встановили нові двері, зокрема й автоматичні, а всередині вхідної групи виконали всі необхідні внутрішні роботи. Облаштували в амбулаторії і зону для мам із дітьми, місце для дитячих візочків, вбиральні, одна з яких обладнана для людей з інвалідністю. У холі улаштували вказівники зі шрифтом Брайля і тактильну плитку.

амбулаторія_дніпро

«Будівлі амбулаторії вже майже 50 років, і жодного разу не проводився капітальний ремонт. Тут оновлено цілком усе, зокрема й замінено усі комунікації. Для зручності зроблено перепланування приміщення. Відремонтовано також кабінети – у кожному є кондиціонер, нові меблі, медобладнання. Усе зроблено з урахуванням норм доступності, щоб пацієнти з інвалідністю мали можливість безперешкодно потрапити до будівлі і комфортно обслуговуватися. Із 22 300 пацієнтів амбулаторії близько 3 тисяч – особи з інвалідністю, зокрема 59-ть з вадами зору, 39-ть ті, що пересуваються на візках. На реконструкцію першого поверху та вхідної групи амбулаторії з міського бюджету виділено майже 16 млн грн, а також 213 тис. грн на оновлення меблів і медобладнання у кабінетах лікарів», – розповіла генеральна директорка центру первинної медико-санітарної допомоги № 9 Галина Одінцова.

амбулаторія_дніпро

Зі свого боку завідувачка амбулаторії № 3 Ірина Єрьоменко зазначила: «Амбулаторія дійсно вже потребувала капітальних ремонтних робіт. Власними силами підтримували, але все вже було геть стареньке. А зараз – інша річ».

амбулаторія_дніпро

амбулаторія_дніпро

амбулаторія_дніпро