У Дніпрі пройде бузковий бал

Весна, музика, танці – різдвяний бал «Мужність і грація» передає естафету балу весняному. Підготовку розпочали бійці АТО, їхні рідні й волонтери. 29 квітня мужні кавалери та тендітні дами поринуть в п’янкий аромат сотень квітів. Головною окрасою буде духмяний бузок. Хореографічний вечір влаштовують Центр допомоги учасникам АТО та команда Валентина Резніченка.

«ДніпроОДА допомагає бійцям адаптуватися до мирного життя. Для них організовуємо освітні курси, спортивні змагання, пісенні фестивалі, танцювальні вечори. Для бійців та волонтерів влаштували перший в Україні різдвяний бал «Мужність та грація». Арт-терапія хлопцям та дівчатам прийшла до вподоби, вони вирішили не зупинятися на досягнутому і провести бал весняний. ДніпроОДА ініціативу підтримала. Танцювальний конкурс може перерости у щорічний фестиваль», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Весняний бал запланований на 29 квітня. Саме у цей час від зимової сплячки остаточно пробуджується природа і зацвітає бузок. «Головною прикрасою балу буде ця квітка, вона стане основним елементом дрес-коду. Бузковою гілочкою можна прикрасити зачіску, сукню чи костюм», – розказала координатор Центру допомоги учасникам АТО при ДніпроОДА Наталія Шуліка.

Якщо на різдвяному балу пари кружляли у вальсі, полонезі та танго, то на балу весняному АТОвці та волонтери обіцяють нові постановки. Наразі визначаються, чим саме вражатимуть наприкінці квітня. Уроки танців даватиме хореограф Ірина Лещенко.

«Коли фінішував різдвяний бал, хлопці та дівчата одразу забажали продовження. Запропонували подальшу співпрацю – я не відмовила, – ділиться хореограф Ірина Лещенко. – Ми знайшли спільну мову, подружилися, мені цікаво працювати з ними».

Неодмінно буде на весняному балу родина Кінахів. «Нам так сподобалося танцювати, що сумнівів не було – треба продовжувати, – посміхається учасник АТО Ігор Кінах. – Бал – місце, яке ідеально підходить для відпочинку та спілкування».

Учасник АТО Сергій Копчик збирається приїхати на бал із Нікополя. «Ми з дружиною більше року займалися бальними танцями, але АТО перервала традицію. Коли дізналися, що ДніпроОДА організовує бал, зраділи. На жаль, на різдвяний потрапити не вдалося, а ось весняний не пропустимо. Будемо тренуватися вдома, до Дніпра приїдемо на фінал», – каже чоловік.

Бузковий бал «Мужність і грація» – за два місяці. Усі, хто бажає стати його учасником, можуть зареєструватися за посиланням.

Залишити відповідь