У Дніпрі пройде родинний вернісаж

Дніпропетровський  художній музей запрошує відвідати  виставку «Родинний вернісаж», яка експонуватиметься з 8 вересня по 1 жовтня.

Цей виставковий проект представляє дружню талановиту родину відомих дніпровських митців Павлових-Корольових. Юрій Павлов – скульптор, заслужений художник України, саме він став засновником доброї сімейної традиції щодо успадкування професії художника. Його скульптури добре відомі усім мешканцям нашого міста. Це і «Муза-Талія», що прикрашає фонтан біля Театру опери та балету, скульптури Театру імені Т.Г.Шевченка та барельєфи центрального мосту через Дніпро, пам’ятник воїнам-інтернаціоналістам на Набережній, а ще бронзовий лев, який зустрічає відвідувачів у парку Шевченка.  Його твори увійшли до літопису українського образотворчого мистецтва як «сміливі шедеври соцреалізму». На вернісажі презентується його скульптурна пластика, ескізи до цих робіт останніх років, присвячених темі козацтва.

Lisova pisnya. 2009. Polotno oliya

Шляхом батька пішла його донька Тетяна Корольова-Павлова, яка з раннього дитинства втілює свої думки на полотні. Вона спеціалізується на монументально-декоративному мистецтві, її розписи можна побачити як в Україні, так і за кордоном. «Родинний вернісаж» презентує її живопис, графіку і особливий вид монументально-декоративного мистецтва – вітражі, композиційні ідеї до яких виникли у Тетяни завдяки вивченню народних українських традицій, фольклору, спілкуванню з природою зокрема. Особливістю цих сучасних вітражних творів є класична техніка розпису, що була популярна на початку ХХ століття. Чоловік Тетяни теж художник – Микола Корольов, член Національної Спілки Художників України, відомий у багатьох країнах світу. Старші Павлови-Корольови – вихованці Харківського художньо-промислового інституту (тепер Харківська державна академія дизайну і мистецтв). Діти Корольових-Павлових, які зросли у творчій ідилії, успадкували природнє тяжіння до професійного заняття образотворчим мистецтвом: син Віктор став архітектором, а молодша Марина, закінчивши Дніпропетровський театрально-художній коледж, навчається у виші. Твори молодших Корольових також представлені на виставці, зазначають у  прес-службі музею.

«Родинний вернісаж» – це мистецький доробок, створений за останні декілька років талановитими митцями, яких об’єднує нескінченна любов до рідної землі. Тому, не випадково тема усіх робіт – рідна Україна, її  історія, колоритна природа та народні традиції. Можна констатувати,  що це небуденна виставка, це дотик неповторної душі майстрів, які прагнуть миру і спокою, активно стверджують заповіти любові і поваги до свого, до рідного, яким притаманне природне відчуття гармонії.