У Дніпрі пройшов чемпіонат міста з вітрильного спорту

Вихідними у Дніпрі пройшов відкритий чемпіонат міста з вітрильного спорту. В акваторії змагалися учасники з Дніпра, Запоріжжя, Нікополя та Енергодару.

Голова обласної федерації вітрильного спорту Ігор Гец каже, що ключовий фактор для перемоги в регаті – злагодженість дій екіпажу. А ще – вміння боротися із непередбачуваним вітром. Через сильні пориви деякі яхти ледь не загрібали воду бортами. Інші – зіштовхувалися, передає 11 канал.

Водночас в акваторії Дніпра були майже 4 десятки яхт. Найкращий вид на перегони відкривався з Фестивального причалу. Люди, яким пощастило побачити масштабні маневри, у захваті.

Впродовж двох днів на Дніпрі пройшли четверо перегонів. Учасники змагалися на яхтах в шести групах – довжиною від семи до понад 12 метрів. Окремим класом були представлені спортивні. Саме на них виступав Ігор Матвієнко – олімпійський чемпіон з парусного спорту та організатор змагань.

У змаганнях взяли участь яхтсмени з п’яти клубів Дніпра, а також з Запоріжжя, Енергодара, Нікополя. У трьох групах перемогли дніпровські “Касатка”, “Тардекс”, “Мамай” та РЕБЛ. В двох інших – запорізькі “Гетьман” та “Чайка”.