У Дніпрі пройшов конкурс віолончелістів (Фото)

Днями у концертній залі Дніпропетровської академії музики ім. М. Глінки урочисто відкрили ІV Всеукраїнський конкурс скрипалів і віолончелістів імені Леоніда Когана. Такий конкурс проводиться раз на два роки. Нині він має статус всеукраїнського, та вже наступного разу має всі шанси стати міжнародним, зазначають у прес-службі міськради.

Конкурс розпочався з виступу володаря гран-прі ІІІ Відкритого конкурсу скрипалів та віолончелістів ім. Л. Когана Дмитра Удовиченка та камерного оркестру «Времена года» ім. Гаррі Логвина під керівництвом Дмитра Логвина. За час конкурсу свою майстерність показали 109 солістів та 10 колективів із 15 областей України. Оцінювали учасників професійне журі, головою якого є професор консерваторії ім. П. І. Чайковського Олександр Тростянський.

18-річна Марія Дженкова бере участь у конкурсі не вперше. Дівчина грає у складі колективу «Юні віртуози» дніпровської музичної школи №7.

«Уже багато конкурсів маю за плечима, але цей – особливий. Він вирізняється своєю масштабністю, поважними й відомими членами журі. З колективом до конкурсу готувалися, тому сподіваємося на призове місце», – розповіла юна скрипалька.

Довідка. Всеукраїнський конкурс скрипалів і віолончелістів імені Леоніда Когана, започаткований у 2012 році з ініціативи управління культури та мистецтв Дніпровської міської ради та дітей Леоніда Когана – Павла і Ніни з метою вшанування пам’яті видатного скрипаля, музиканта, викладача, громадського діяча, який прославив своїм високим мистецтвом батьківщину і рідне місто.