У Дніпрі провели рейд (Фото)

11 квітня представники Дніпровської міської ради разом із поліцією провели перший у цьому році рейд по місцях незаконної торгівлі ритуальною символікою. Почали з проспекту Богдана Хмельницького, 162. Ця дорога веде на Краснопільське кладовище, тому штучні вінки та квіти напередодні поминальних днів тут продають просто посеред тротуару. Повідомляють у прес-службі міської ради.

«Восени минулого року міськрада ухвалила рішення про заборону виносної торгівлі товарами, що відносяться до ритуальної сфери. У 2017 році було з’ясовано, що всі ці товари виготовляють підпільно, жодних сертифікатів на матеріали немає. Тобто ці речі можуть бути токсичними, фарба на них може становити небезпеку для здоров’я. Щодо тих, хто незаконно торгує, буде складено адмінпротокол. Також стягуватимемо штраф у розмірі від 340 до 1700 грн», – зазначив начальник інспекції з питань благоустрою Руслан Мороз.

Після перевірки всі продавці зібрали продукцію та пішли. За словами Руслана Мороза, перед поминальними днями на вулицях міста з’являється кількасот точок продажу ритуальної символіки. Тож такі інспекції проводитимуть до кінця тижня.