У Дніпрі провели рейди ринками міста (фото)

Інспектори рибного господарства разом з поліцією вирушили в рейд ринками Дніпра. Перевіряли, чи не продають там незаконно виловлену рибу. Адже до 9 червня через нерест в Дніпропетровській області є обмеження на риболовлю, повідомляє “Суспільне.Дніпро”.

В одній із точок продажу правоохоронці вилучили 13 кілограмів незаконно виловленої риби. Продавчиня риби не мала при собі паспорту та відмовилась підписувати протокол.

«Я взагалі тут на підміні. Вона мені подзвонила. Я не працюю тут», – сказала жінка, яка торгувала рибою.

продаж риби_Дніпро

За словами поліцейського, вилучену рибу зберігатимуть до рішення суду. Адміністративну відповідальність буде нести не власниця магазину, а та, хто продавала незаконний товар.

«Жінка не була ознайомлена з тим, що повинна мати при собі, у зв’язку з карантинними обмеженнями, посвідчення особи, а саме паспорт громадянина України. Однак в жінки була програма “Дія”, за допомогою якою були встановлені анкетні дані та склали адміністративний протокол», – пояснив правоохоронець.

Заступник начальника управління Державного рибного господарства у Дніпропетровській області Юрій Хорольский каже, такі рейди проводять щорічно. Каже, близько третини річних порушень виявляють саме під час періоду нересту.

«Якщо ми беремо минулий рік, то взагалі було правопорушень 4300, з них 1300 під час нересту. Тобто одна третина. При тому, що сам нерест займає лише одну п’яту частину від загальної протяжності року. Тобто 70 днів», – сказав представник рибінспекції.

Цього року, каже Юрій Хорольський, на ринках області склал 22 протоколи через продаж незаконно виловленої риби. З початку нересту конфіскували у продавців 360 кілограмів риби.